Biografische knipsels uit het alledaagse van korte toelichting voorzien.

uit 2013 tot 2013 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

01 Glasbak

2013

UIT HET LEVEN VAN MARIUS DE SCHAAR week 39 - 2013 'Glasbak' Het is een goede gewoonte om afval te scheiden, misschien gaat de aarde dan net iets langer mee. Zo op vrijdag voor het boodschappen doen, maar dan moet het gescheiden glas, nogmaals in drieen gescheiden: wit, bruin en groen. We splitsen ons dus maar weer op tot een drieschaar.

02 Patatje met

2013

UIT HET LEVEN VAN MARIUS DE SCHAAR week 40-2013 'Patatje met' Het beste in het leven is eenvoudig en staat zaterdagavond op de hoek. Een geur van vettige verleiding hoeft niet altijd te worden weerstaan. Een frietje is misschien niet het gezondst, maar als je jezelf deelt met vier, dan valt het best mee.

03 Lekkerbekjes

2013

UIT HET LEVEN VAN MARIUS DE SCHAAR, week 41-2013 'Lekkerbekjes' Afgelopen vrijdag toog ik eens naar de Vismarkt voor een lekkerbekje. Die zijn deze dagen moeilijk te krijgen. Visboeren verkopen liever fish & chips, ontdekte ik. Ik nam genoegen met een kabeljauwfilet a 4 EUR die een beetje droog was en iets te zout, maar nam wel twee servetjes. Die kabeljauw leek trouwens verdacht veel op een Lekkerbek. Alhoewel de kabeljauwen hieronder hebben een wat chagrijnig mondje...

04 LEOmobiel

2013

UIT HET LEVEN VAN MARIUS DE SCHAAR, week 42-2013 'LEOmobiel' Zou het moderne verkeer niet veel veiliger worden als de hoedanigheid van de automobilist direct herkenbaar is aan zijn voertuig? Speciaal daarvoor heb ik mijn eigen auto ontworpen, de LEOmobiel voor de Lompe en Onbenullige bestuurder.

05 Zwarterklaas

2013

UIT HET LEVEN VAN MARIUS DE SCHAAR, week 43-2013 'Why can't we live together?' Ach, ja, 'Why can't we live together', zong Timmy Thomas al in 1973. Het is oktober en de wereldpers in nu al in de ban van vijf december. Bij ons in Ederveen vieren we al sinds jaar en dag Zwarterklaas en Witte Piet. De kinderen zingen dan uit volle borst: 'En we rappen en we bubblen en we zijn zo blij, want er zijn geen bad boy gangsta's bij!'. Cadeautjes zitten er echter zelden in, want Zwarterklaas is meestal net door zijn doekoe heen. Dat dan weer wel.

06 Rookgenot

2013

UIT HET LEVEN VAN MARIUS DE SCHAAR week 44-2013 'Rookgenot' Roken wie durft er nog? Inderdaad roken is vrij stom als je om acht uur op de fiets naar je werk gaat en dan een peukje opsteekt om de dag in te kunnen. Roken is ook stom op een winderige betonvlakte in de pauze van dat zelfde werk, waar je geld probeert te verdienen dat je weer aan sigaretten uitgeeft, die je in de pauze oprookt. Nee zo ben je nooit vrij. Maar roken kan ook zo mooi zijn: een gracieuze hand die de eerste as aftipt in een maagdelijke asbak; een moment om vast te leggen.

07. Wisselvallig

2013

UIT HET LEVEN VAN MARIUS DE SCHAAR week 45-2013 ‘Wisselvallig’ November en regen, dat is toch een prettige zekerheid in het bestaan. De beste manier om er voor te zorgen dat het niet gaat plenzen is, zo weet een ieder, een paraplu. Op magische wijze regent het nooit als je met zo’n ding rondloopt en juist heel hard als je vertrekt met de overtuiging ‘het blijft vast droog, ik kan veilig met een knipwerkje van afgevend crepepapier op pad’. Maar wisselvallig dat is pas echt moeilijk, moet de paraplu dan half open?

08 Nieuwsgierkoe

2013

UIT HET LEVEN VAN MARIUS DE SCHAAR: week 46-2013 ‘Nieuwsgierkoe’   Deze week es een weekje tot rust komen in het Drentse land van hei, ven en hunebed. Drenthe dat is toch in de eerste plaats schapen, maar er zijn nog meer dieren. Koeien bijvoorbeeld. Als je als onschuldige wandelaar langs hun weide loopt, draaien ze hun kop en kijken je nogal nadrukkelijk en achterdochtig aan: wat moet doet allemaal hier? Maar dan zeggen ze toch ‘moi’, op een manier zoals alleen Drenten dat kunnen uitspreken…

09 Muis en gat

2013

UIT HET LEVEN VAN MARIUS DE SCHAAR: week 47-2013 ‘Muis en gat’ Zo met de kat op schoot, mijmerend in de donkere herfstavond, besef ik dat het al lang geleden is dat ik eens een muis zag. Waar zijn ze toch gebleven? Zijn er soms zwarte gaten die ze opslorpen? Ik peins en ondertussen snort de kat….

10 Mijn vetbol

2013

UIT HET LEVEN VAN MARIUS DE SCHAAR: week 48-2013 ‘Mijn vetbol’ Deze week woeien de laatste blaadjes van de al karig bedekte bomen. Het regent, het is donker, het wordt koud. En het wordt natuurlijk nog veel kouder. Tijd voor pindaslingers, broodkruimels en vetbollen. Voorzichtig met één beginnen, maar daar kregen de vier koolmezen in de tuin meteen ruzie om: ‘Afblijven mijn vetbol!’

11 De Zonnebloem

2013

UIT HET LEVEN VAN MARIUS DE SCHAAR: week 49-2013 ‘De Zonnebloem’ Wanneer neem je afscheid van een boeket? Ze zijn eerst met zijn vijven fris en lonkend, maar na een paar dagen begint het eerste blad te krullen, na een week haal je de minste al uit de vaas en dan snel de volgende. Tot opeens nog ééntje kwijnt vol herinnering…

12 Spaghetti

2013

UIT HET LEVEN VAN MARIUS DE SCHAAR: week 50-2013 ‘Spaghetti’ Het leven is druk, er is altijd wat te doen. Als ik tijd besparen wil, eet ik daarom altijd een goed bord spaghetti. Dat scheelt namelijk behoorlijk in de afwas, want mes en vork blijven lekker schoon.

13 Arreslee-oponthoud

2013

UIT HET LEVEN VAN MARIUS DE SCHAAR: week 51-2013 ‘Arreslee-oponthoud’
De kerst nadert, het regent traditioneel, het is donker en grauw, maar gelukkig wacht thuis een dampende pan eten en een lieve vrouw. Om daar te komen moet je wel dagelijks door het drukke verkeer en dat valt deze dagen helemaal niet mee, want geheid zit er weer zo’n bejaarde Santa Claus voor je met zijn arreslee. Helemaal erg als ze met zijn drieën naast elkaar rijden en heel wat te bepraten te hebben.

14 Os en Ezel

2013

UIT HET LEVEN VAN MARIUS DE SCHAAR: week 52-2013 ‘Os en Ezel’ Naar de kerst wordt elk jaar weer lang uitgekeken. Wat zullen we eten en waar, bij jouw ouders, mijn ouders, wel of geen boom, cadeaus en kerk? Het is toch ook altijd weer een opluchting als het weer achter de rug is. Zeker voor deze twee trouwe lastdieren die eindelijk de krib weer helemaal voor zichzelf hebben.