In juni 2015 was Marius de Schaar in Flevoland in kader van het Flevo Cult Event. Hij maakte acht knipwerken over Urk, Oud Kraggenburg, Lelystad en Schokland.

uit 2016 tot 2016 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Lelystad - Bataviahaven

2016

De Bataviahaven is, denk ik, het pareltje van Lelystad. Aan de haven is van alles te zien en zeker op een zonnige dag is het er prettig toeven. Vlak aan het water staat dit restaurant dat een beetje de vorm van een cruiseschip heeft.

Lelystad - Rookpauze

2016

Achter Bataviastad ligt een wandelboulevard met gestileerde bankjes en blinkende prullenbakken. Twee dames van het personeel van La Place namen een kort rookpauze en zetten zich op een tegenwoordig steeds gebruikelijker manier op het zitmeubel: op de rugleuning in plaats van het zitvlak.

Oud Kraggenburg

2016

Dit is Oud Kraggenburg, gezicht vanaf het fietspad waar de basaltdijk zomaar in het midden van de polder oprijst. Op het muurtje zit Henk Kapitein in overleg met Staphorster- stipper Gerard van Oosten. Het knipsel is een spiegelbeeld van de werkelijkheid.

Oud Kraggenburg - Maaien

2016

Onder aan de basaltdijk stond het ruisende koren. Opeens werd de rustig keuvelende kunstenaars opgeschrikt door een huilend geluid. Bij een slootoever stond een authentieke boerenpolderjongen in blauwe overall met een bosmaaier kantjes te maaien.

Schokland

2016

Schokland telde drie gehuchtjes Zuidert, Middelbuurt en Emmeloord. Het gehucht Middelbuurt is geheel opgeknapt en omgevormd tot een museum. Beeldbepalend daarin is het kerkje dat pal aan de dijk stond. Daarnaast een loverrijke kastanje waaronder het prettig rusten is met een boekje.

Schokland - Joggers

2016

Het hedendaagse Schokland bereik je per auto. Het eerste wat mij tegemoet kwam toen ik op een zomerse vrijdagochtend de wagen verliet op het parkeerterrein bij het museum was een drieschaar joggers, met hond erbij. Dat verwachtte ik niet meteen van zo’n afgelegen plek. Het bleef overigens bij deze drie joggers.

Urk - Geboortehuis van Appie Baantjer

2016

Op Urk staat  het geboortehuis van Appie Baantjer, welbekend detectiveschrijver. Het huisje was een beetje in de verbouw en op de bank voor het huis lag een poes vredig te slapen. Een knipwerk in rood papier en voor de gelegenheid maar gevouwen, zodat er twee geboortehuizen van Appie Baantjer zijn. De ‘v’ in ‘van’ is een ode aan Jan de Knipper die in de tekst bij zijn knipsels deze ‘v’ steeds gebruikt.

Urk - Houden we 't droog?

2016

Het was nogal wisselvallig, wel of geen paraplu dat was steeds even moeilijk kiezen. Urk is bekend om zijn klederdracht en her der zijn er foto’s van Urkers in vol ornaat te zien. In het echt dragen de Urkers een normaal modern kloffie. Voor de gelegenheid een Urker met een plu: houden we het droog?