Elke welke stelt Marius de Schaar op facebook de vraag wat hij moet knippen x OF y ? De keus die de meeste reacties krijgt knipt hij uit.

uit 2017 tot 2017 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

02 Blauw Overhemd

2017

Op de vraag ROOD of BLAUW ging de voorkeur uit van de meesten naar BLAUW. Dank voor jullie reacties. Dus daarom blauw, en wel een wit overhemd.... Onze werkwereld overdag is verdeeld in witte en blauwe boorden. Maar 's avonds slingert elke blouse op dezelfde manier in of slecht gemikt voor de wasmand. Wit of blauw dat maakt dan niet uit!

03 De Vrouw

2017

De knipvraag van de week luidde: MAN of VROUW. Jullie antwoord was in meerderheid VROUW! Daarom deze week een geknipte vrouw. De vrouw is zo anders dan de man, charmant, sierlijk en toch krachtdadig. Nooit lieflijker klinkt haar stem dan wanneer ze met een theedoek en een afwaskwast in de hand staat en roept: 'Kijk eens schat, wat ik hier voor je heb...'

04 Een snufje zout

2017

De knipvraag was: PEPER of ZOUT. Het werd even heel spannend, maar ZOUT heeft toch gewonnen. Daarom een zout knipsel: een gekookt eitje gepeld en wel, dan mag een snufje zout niet ontbreken, alhoewel er best ook peper bij kan....

05 Wasrek

2017

Op de vraag WASREK of WASDROGER waren jullie behoorlijk eensgezind: het WASREK is favoriet! Dat is helemaal terecht, want wie kent niet die blije wintertaferelen met druilende regen buiten en binnen aan de deur, die daarom lekker doortocht, een rekje met dampende kledij waarvan een sok ontbreekt en de onderbroek de binnenkomende gasten als eerste begroet?

06 Gebaksvorkje

2017

De vraag VORK of LEPEL leverde geen eenduidig antwoord op. Nogal wat van jullie wilden een MES...., maar na tellen en hertellen bleek de VORK toch het meest geliefd. Er zijn ook zoveel vorken: stemvorken, hooivorken vleesvorken, maar de leukste vork is natuurlijk de gebaksvork, zeker als je er twee hebt, in elke hand één, dan mag je namelijk twee stukken taart.

07 Potlood

2017

De knipstemming luidde POTLOOD of BILJET? Het was erg spannend maar de restzetel ging toch definitief naar POTLOOD. Met potlood kun je namelijk van alles: tekenen, schrijven,krassen, slijpen en uitgummen. Biljetten invullen dat mag zelden met potlood, dat moet meestal met blauwe of zwarte pen, maar eens in de vier jaar....

08 Kopje

2017

De vraag luidde deze week KOPJE of MOK. KOPJE won met grote meerderheid van stemmen. Dat is ook niet zo gek, want hoe begint de ochtend: gapend bij de waterkoker, de cafetiere opschenkbereid en dan komt een klein poezebeestje KOPJES geven en geen MOKJES, nee want daar gaat straks de koffie in.

09 Tulp

2017

NARCIS of TULP luidde de vraag en hoe kon het anders: TULP is favoriet. De narcis staat wat alleen in de tuin, terwijl tulp per bos het huis binnenkomt, of per twee bos vanwege de bonuskorting, daarbij van knisperend cellofaan voorzien en een zakje vreemd wit poeder...harddrugs voor snijbloemen???

10 Tandpasta

2017

SHAMPOO of TANDPASTA hield de gemoederen in evenwicht, toch de meesten van jullie vonden van tandpasta net iets belangrijker. Een glimlach doet immers altijd wonderen! De weg er naar toe is soms zwaar. Bijvoorbeeld in de badkamer, dat er na fors geknijp nog net één miniem drupje poetsel met fluoride de tube verlaat. Net niet genoeg om je tanden te rossen en net te veel om tegen je voorganger te mogen klagen dat de tube leeg was en vervangen had moeten worden.

11 Mammoet

2017

De uitgestorven diersoorten gaan velen ten harte. Als het op TYRANNOSAURUS of MAMMOET aankomt, is MAMMOET favoriet. Wat zal die wolharige gigant hebben gedacht toen hij het eerste sneeuwklokje zag? Iets van 'O,o, de ijstijd is voorbij?'

12 Van de Rietveldlaan...

2017

Marius de Schaar is in juni 2017 verhuisd. Wat een gedoe! De schaar zit nog onderin één van de tientallen dozen...

13 ....naar de Platinalaan

2017

Van een groter huis naar een kleiner huis. Opeens blijkt dat een mens erg veel spullen verzamelt...
 

14 IJsbeer

2017

Het is zomer, het is warm. We willen allemaal IJS!

15 Koptelefoon

2017

Sennheiser ft. Ellie Goulding

16 Cavia

2017

...Bij gebrek aan Kaviaar....

17 Schaar

2017

De schaar (Action) en de draad (Zeeman).....

18 Mon Chou Taart

2017

Voor het evenement 'Kunst bij de Thee', zondag 24 september 2017 in de theeschenkerij de Homanshof te Anloo maakte ik een knipwerk van de beroemdste taart van Nelleke en Fia: de monchou taart: Een nieuw bord werd binnengebracht,
de opluchting kon niet groter wezen.
Hoewel er braaf in de rij was gewacht, begon men voor het ergste te vrezen
van de koek op; de mensen en hun aard
laten zich vanuit hun magen lezen. Er is maar weinig dat dit evenaart
van hartig en zoet, stevig en zacht:
het huwelijk van mon chou en taart.  

19 Het glas tegen de muur

2017

'Ssst, stil,.... ik hoor iets....'

20 Hond, smartphone en lantaarnpaal

2017

Vele mensen hebben een huisdier. Dat huisdier is vaak een hond. Deze hond moet worden uitgelaten en dat doet meestal.... de bazin. Het rondje naar het plantsoen is niet altijd even spannend. Gelukkig is er voor de hond de lantaarnpaal en voor de vrouw een smartphone.

21 The White Elephant

2017

Something tells me there's an elephant in the room....